LABRADOR BLUE PEARL - PERLA MEDZI KAMEŇMI

17.08.2020
Autor: Gabika

V našej spoločnosti KAMENÁRSTVO PETROVIČ máme na výber skutočne výnimočné kamene, medzi ktorými sa ukrýva nádherná modrá perla – LABRADOR.

Na prvý pohľad možno nevýrazný a všedný ale určite Vás zaujme jemným trblietaním, najmä na slnku. Zvyknem vravieť, že trblietky sú podobne ako šupinky z kapra. Vďaka svojmu zloženiu je veľmi tvrdý a preto je obľúbeným stavebným materiálom v interiéri aj exteriéri. So svojim trblietavým efektom vytvára v dome veľmi elegantné prostredie. V kúpeľni tento vzhľad skvele dopĺňa kvapky vody, ktoré nie sú viditeľné a tým tiež uľahčuje starostlivosť o tento prírodný kameň.

Okrem praktických vlastností je presvedčivá aj dekoratívna hodnota tohto krásneho kameňa. Napríklad v starovekom Egypte sa používal na umelecké sochy v nádherných interiéroch. V dnešnej dobe je obľúbeným stavebným kameňom, napríklad na letisku v Dubaji. Vo Fínsku môžete po ňom kráčať v historickom centre Helsiniek.

Je všade tam kde chceme vyzdvihnúť hodnotu. A možno sa na krátky moment zastaviť a uvedomiť si bohatstvo, ktoré nám naša príroda prináša.

S modrošedým pozadím je LABRADOR zložený z modrastých kúskov sľudy, ktoré mu dodávajú charakteristický vzhľad.

Ťaží sa v Nórskom Larviku. Nazýva sa tiež ako LABRADOR BLUE PEARL MEDIO, BLUE PEARL HALLINGSAS, LABRADOR AZZURRO, LABRADOR CHIARO, LABRADOR CLARO, LABRADOR HELL, LUNDHS BLUE.

Som rada, že našich zákazníkov zaujal natoľko, že sme ju použili nielen na krásne a elegantné pomníky ale aj v rôznych interiéroch prevažne v Bratislavskom kraji.